OM oss

Höga Kusten Kajak är ett familjeföretag som startades år 2006 och som sedan dess har vuxit i både storlek och form med årens gång.

Våra kajaker

För att njuta fullt ut av din kajakupplevelse är det viktigt att ha rätt utrustning. Det börjar med en bra kajak. Vi köper merparten av vår utrustning från Kajaktiv. Våra kajaker är främst av märket Prijon, tyskt märke av hög kvalitet, med justerbara säten, benstöd och fotpedaler för bästa komfort. Vi har Prijon-modellerna Marlin, Seatron, Grizzly och Enduro. Alla dessa är utrustade med roder.

För dig som föredrar skädda-kajak har vi även brittiska havskajaker av de ledande märkena P&H (Cetus och Scorpio),och Valley (just nu endast en, en Aquanaut Club).

Om du har särskilda önskemål om kajak (modell, skädda/roder, glasfiber/polyeten, långpaddling/dagstur) så skriv till oss – vi tillgodoser förstås era önskemål så gott vi kan, i turordning.

Om du inte riktigt vet vilken  modell som passar dig, så uppge längd, vikt, erfarenhetsgrad och vad du vill göra för en tur, så bollar vi med dig vad som kan passa bäst.

I våra uthyrningar ingår för varje paddlare också alltid en paddel, en flytväst och ett kapell, samtliga av bra märken och passande till kajak och paddlare.

 

Utrustning

För övrig utrustning, till kajaken, eller övrig friluftsutrustning, vänligen se vår prislista. Är det något du saknar där så fråga oss gärna per mail!

Kvinna i vattnet mellan två kajaker

Flytvästar

En godkänd flytväst är avgörande för din säkerhet. Våra flytvästar är avsedda för kajakpaddling och är efter anpassning lämpliga för de förhållanden du kommer att möta.

Paddlingskläder

Våtdräkt eller torrdräkt kan beroende på vattentemperaturen ibland behövas, liksom paddlingshandskar och neoprenskor för komfort och värme. För turer juni-juli-augusti klarar man sig ofta bra med enbart en vattentät jacka och gärna ett par neoprenbyxor, om man håller sig nära land.

Kajak i vågor

Säkerhetsutrustning

Ha med en kajakpump, en nödsignalvisselpipa, reservpaddel, en karta eller sjökort och en kompass som en del av din säkerhetsutrustning. Och alltid en vattentätt packad telefon.

En kvinna sitter i en havskajak vid strandkanten och navigerar med hjälp av en karta.

Navigationsutrustning

Om du planerar att göra längre turer kan du ha nytta en GPS-enhet. För den tränade fungerar karta och kompass.

Tält

Om ni ska tälta - tänk på att det ofta finns fina klipphällar vid vattnet. Tältpinnar svåra att få ned - då är ett självstagande kupoltält bra. Vi har att hyra ut.

En kapsejsad kajak

Vattentät förvaring

Packlocken kan inte alltid garantera hundra procent täthet - men de är din garanti för att kajaken flyter om du kapsejsar. Men du bör packa viktiga detaljer vattentätt. Plastpåsar kan duga för kortare dagsturer, annars har vi packsäckar.

Två flickor i kajak i fontän

Kapell

Ett kapell kan vara bra att ha mot regn eller stänk av alla slag.. Eller om du ska rolla.

Kajakpaddel

Paddeln bär du långt på en dag - det är viktigt att den är lätt, och av rätt längd för dig. Vi hjälper dig prova ut.

Boka ditt nästa kajakäventyr med oss

Följ med oss på en oförglömlig upplevelse i Höga
Kusten i sommar! Har du frågor? Maila oss på: