Höga Kusten-leden

Höga Kustenleden sträcker sig mellan Hornöberget, precis intill Höga Kustenbron, och torget i Örnsköldsvik. Sammanlagt är det 12.8 mil utmärkt vandringsled som ibland tar dig på steniga och svårvandrade stigar, ibland på lättrampad landsväg.

Den tar dig genom många vackra landskap och du går upp och ner från havsnivå till höga kullar vilket gör att du får många underbara utsikter. Det är en fantastisk upplevelse att vandra denna led just eftersom omgivningen varierar hela tiden, man ledsnar aldrig på vad man ser.

En av höjdpunkterna är såklart att gå genom Skuleskogens nationalpark, den är som gjort för vandring och trots att det är många som gör dagsutflykter där känner man sig ändå som att man har skogen för sig själv.

 

Sedan är Slåttdalsskrevan (gör INTE om Ronja Rövardotters hopp!) såklart ett måste för någon som är i Skuleskogen, det är helt klart värt den något jobbiga promenaden upp att få gå igenom den, och sedan är utsikten där uppifrån inte så tokig heller!

Leden är uppdelad på 13 etapper vilket gör att det är lätt att bara välja några om man inte har så mycket tid. Under s g s varje etapp finns det något slags sätt att bo, allt från hotell till små obemannade stugor, till och från varje etapp går det även bilväg och till många punkter går det buss.

                          

HÄR finns den mesta information du kan tänkas behöva om att vandra denna led, allt från sträckningen till saker att göra i närheten.

Se vidare under fliken ”Paddling + Vandring” om vad vi möjligen kan göra för er – att knyta ihop vandring med paddling!