Höga Kusten-leden

Höga Kustenleden sträcker sig mellan Hornöberget, precis intill Höga Kustenbron, och torget i Örnsköldsvik. Sammanlagt är det 12.8 mil utmärkt vandringsled som ibland tar dig på steniga och svårvandrade stigar, ibland på lättrampad landsväg.

byta ut mot stigbilden1

Den tar dig genom många vackra landskap och du går upp och ner från havsnivå till höga kullar vilket gör att du får många underbara utsikter. Det är en fantastisk upplevelse att vandra denna led just eftersom omgivningen varierar hela tiden, man ledsnar aldrig på vad man ser.

DSC_03401  DSC_04541

En av höjdpunkterna är såklart att gå genom Skuleskogens nationalpark, den är som gjort för vandring och trots att det är många som gör dagsutflykter där känner man sig ändå som att man har skogen för sig själv.

kajak och vandring631

Sedan är slåttdalsskrevan såklart ett måste för någon som är i Höga Kusten,det är helt klart värt den något jobbiga promenaden upp att få gå igenom den, och sedan är utsikten där uppifrån inte så tokig heller!

kajak och vandring1061  byta ut mot ensamma utsiktsbilden12

Leden är uppdelad på 13 etapper vilket gör att det är lätt att bara välja några om man inte har så mycket tid. Under varje etapp finns det något slags sätt att bo, allt från hotell till små obemannade stugor, till och från varje etapp går det även bilväg och till många punkter går det buss.

byta ut mot husbilden1 DSC_02581

Här finns den mesta information du kan tänkas behöva om att vandra denna led, allt från sträckningen till saker att göra i närheten.